Vuosi 2015 - osa 1

22.37

Vielä ennen seuraavaan vuoteen siirtymistä on hyvä vähän tarkastella mitä sitä oikein tulikaan tehtyä kuluneen vuoden aikana. Nyt jälkikäteen mietittynä mulla on oikeesti aika iso ikävä Englantiin. Mä kaipaan sitä huoletonta elämää. Se oli oikeasti ehkä parasta mitä mulle on ikinä tapahtunu. Vuosi alkoi aikamoisella muutoksella, sillä loppiaisena hyppäsin koneeseen ja muutin lähes puoleksi vuodeksi Englantiin. Ensimmäiset viikot meni hyvin pitkälti shoppaillessa, uuteen asuinalueeseen tutustuessa ja tietenkin juhliessa uusien kavereiden kanssa. Opettelin käyttämään kaasuhellaa, etsin parhaat ruokakaupat ja sisustin omaa huonetta. Myös koulu alkoi tammikuussa, joten pääsin vähän totuttelemaan siihenkin. Mutta koska koulua oli tosiaan vain muutama tunti viikossa, aikaa jäi kaikenmoisiin rientoihin vielä paremmin kuin hyvin. Tuli käytyä läpi ensimmäiset pubit ja isot clubit sekä karaokebaarit. Pakko sanoa, että ne open mic-illat Orange Roomsissa oli ihan mahtavia ja se akustisesti vedetty livemeininki vaan vei mun sydämen. Helmikuussa olinkin jo vähän paremmin sisällä uuden elämän vauhdissa. Luennoille osallistuminen kuitenkin alkoi hieman vähentymään, joka näkyikin sitten mun kokonaisosallistumisprosentissa. Opettajat tuppasi eksymään aiheesta jalkapalloon vähän turhankin usein ja muutamilla tunneilla taidettiin myös keskustella niinkin yksinkertaisista asioista, kuin Facebookin käytöstä. Vaikka luennoille osallistuminen oli mitä oli, tuli opiskeluun käytettyä hyvinkin paljon aikaa muutamien esseiden muodossa. 

Tähän kuukauteen mahtui jälleen paljon erilaisia juhlia mahtavien tyyppien kanssa. Kävin myös mun elämäni ensimmäistä kertaa Lontoossa ja otin uusia tatuointeja. Loppukuusta mulle iski ihan jäätävä koti-ikävä, joten tilasin lentoliput Suomeen maaliskuuksi.Maaliskuu alkoi ihan mahtavilla kotibileillä, joissa tuli käytyä muutaman kerran kevään aikana. Pari päivää sen jälkeen suuntasin viikoksi Suomeen, jolloin vietin aikaa perheen ja parhaiden kavereiden kanssa. Kyseisen reissun aikana värjäsin myös hiukset taas vaaleista tummiksi. Englantiin palatessa tehtiin kämppisten kanssa reissu Bournemouthiin, joka jäi kyllä yhdeksi tärkeimmistä ja upeimmista muistoista. Ostettiin samojen tyttöjen kanssa myös lentoliput Espanjaan pääsiäislomaksi. Huhtikuu meni suurimmaksi osaksi vietellen kolmen viikon pääsiäislomaa. Loman aluksi Taru ja Julius tuli moikkaamaan mua ja vähän juhlimaan mun kanssa. Toi vähän on aikamoista aliarviointia, sillä eräänäkin päivänä oli ensin bileet kattoterassilla, jonne saavuttiin muistaakseni viiden aikoihin. Sen jälkeen käytiin ostamassa viiniä ja laittauduttiin jatkoja varten, jotka kestikin aamukuuteen. 

Suomivieraiden palattua kotiin, otin yhden päivän arskaa ja paloin päästä varpaisiin. Sen jälkeisenä päivänä suunnattiinkin sitten Espanjaan viikoksi, jolloin paloin vähän lisää. Se Valencian eläintarha oli ehkä yks siisteimmistä kokemuksista. Pitkän kotimatkan jälkeen oltiin taas perillä Southamptonissa, jonka jälkeen tuli juhlittua muutama päivä tutuissa maisemissa. Huhtikuun loppupuolella suuntasin Lontooseen viikoksi, kun perhe tuli lomailemaan sinne. Muistan, kun menin lentokentälle odottelemaan lennon laskeutumista ja tuntia myöhemmin nuorin pikkuveli juoksikin jo mun syliin. Kuun viimeisinä päivinä aloin kelaamaan Suomeen paluuta, joka tuntui sillä hetkellä tosi pelottavalta, koska elämä oli niin kivaa toisessa maassa.Toukokuussa juhlittiin vappua kämppisten kanssa, jotka ei aivan ymmärtäneet meidän kahden suomalaisen intoa siihen, että juodaan aamusta asti drinkkejä. Sää oli myös mitä mahtavin ja istuin melkein koko päivän meidän takapihalla nauttien auringosta ja hyvästä musiikista. Koulua ei ollut juurikaan enää loman jälkeen, mutta tuli sinne silti eksyttyä muutamaan kertaan. Kävin myös Lontoossa ihan itekseni kuluttamassa yhden päivän. Oli yllättävän hauskaa seikkailla siellä metroilla ympäri kaupunkia yksinään. Uskallauduin myös ostamaan paluulipun takaisin Suomeen, jota olin pitkitellyt jo jonkun aikaa. Vietin mahdollisimman paljon aikaa kavereiden kanssa ja kiertelin kaupungin lemppareimmat paikat useaan kertaan läpi. Loppukuusta pidettiin vaihtareiden kesken vielä sellainen pieni kisa, jossa piti ottaa kuvia erilaisista asioista ympäri kaupunkia. Sen päätteeksi oli kotibileet, jotka oli jälleen kerran aivan omaa luokkaansa. Jouduin myös ostamaan uuden matkalaukun, sillä mulla ei ollut mitään toivoa saada kaikkea mahtumaan mukaan. Itseasiassa jätin yhden muovikassillisen tavaraa vielä kaverille, joka toi ne mulle parin viikon päästä tullessaan itse Suomeen. 

You Might Also Like

0 Kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.